Bouwfysisch

Buitenwanden hebben een belangrijke functie: het beschermen tegen weersinvloeden en omgevingsfactoren. Wind, regen, kou en lawaai mogen daar geen invloed op uitoefenen. Kostbare warmte mag in de winter niet verloren gaan en ’s zomers moet het koel blijven. Bij dit alles moet de buitenwand kunnen ademen, dit betekent dampdoorlatend zijn. Een wezenlijk deel van deze opgave wordt door isolatie geregeld. Een ongeïsoleerde gevel zorgt voor een groot warmteverlies van wel rond de 50% van het totale energieverbruik. Daarom is externe gevelisolatie de meeste energiebesparende vorm van muurisolatie. Door het toepassen van Thermosteen is er dan ook zeer veel energie en kosten te besparen.

Bouwfysisch gezien wordt de isolatie als best beoordeeld als deze op de buitenwand wordt aangebracht. Dit heeft als groot voordeel dat de buitenwand voor grote temperatuurschommelingen beschermd wordt en de warmte daar blijft waar het ook hoort: BINNEN.

Bovendien zorgt een goede isolatie voor een oppervlakte temperatuur aan de binnenzijde van de wand die zeer aangenaam is. Het verschil tussen de kamertemperatuur en de temperatuur van de binnenwand zou niet meer mogen bedragen dan 3°C. Pas dan ontstaat er een gezond binnenklimaat waar het behaaglijk is en er geen risico van vocht en schimmelvorming meer ontstaat. Aan dit verwachtingspatroon kan Thermosteen spelenderwijs tegemoet komen!
Het hoge warmte-isolerend vermogen van Thermosteen zorgt voor een aanzienlijke stookkostenbesparing en bespaart daarmee ook kostbare energie. Het vermindert de uitstoot van schadelijke gassen, hetgeen het milieu ten goede komt.