Vaste platen systeem

Thermosteen wordt in de Benelux ruim 20 jaar als gevelisolatie/afwerking toegepast. Thermosteen is een duurzaam gevelbekledingssysteem dat stenen en isolatie integreert in één systeem. De elementen bestaan uit een eerste klas merk dunne rondom gebakken keramische stenen van 17 mm dik, die met PUR isolatieschuim samen één geheel vormen. De keramische stenen worden tijdens het productieproces onderdeel van de totale plaat en dus niet gelijmd! Dit kwaliteitsproduct combineert maximale isolatie met de duurzame, authentieke en traditionele uitstraling van een “volle” stenen gevel.

Thermosteen is licht van gewicht waardoor aanpassing van de fundatie in de meeste gevallen niet nodig is. Doordat het Thermosteen systeem bestaat uit prefabelementen (platen, buitenhoeken, kozijnhoeken en rollagen) kan er snel, eenvoudig en schoon het gehele jaar door gemonteerd worden. Hierdoor ontstaat er direct een aanzienlijke besparing t.o.v. separate isolatie en een traditionele bakstenen buitengevel.

Productinfo

Voegdiepte: ca. 12 mm
Lambdawaarde: 0.027 W/m2k
Brandklasse: B-s01, d0 volgens EN 13501-1 (gemonteerd)
Gewicht: ca. 25 kg/m² zonder voegmortel en 30 kg/m² inclusief voegmortel

Thermosteen is opgenomen in de ISSO-databank
De bevestiging vindt plaats door RVS of gegalvaniseerde schroeven in de gepatenteerde hulzen.

Samenstelling Thermosteen:

  • Keramische rondom gebakken stenen met een dikte van 14-17 mm van de hoogste kwaliteit.
  • PU kwartszand mengsel voor een hechtende ondergrond t.b.v. het afvoegen.
  • PolyUrethaan isolatie vanaf 23 t/m 163 mm voor maximale isolatie.

De randen van de elementen zijn voorzien van een groef, die tijdens het monteren worden volgeschuimd om een perfecte aansluiting van de onderlinge platen te verkrijgen. De uiteinden van de platen en hoeken hebben een uitsparing (vertanding) waarin na de montage een losse keramische steen ter overbrugging wordt aangebracht. Het voegen zorgt ervoor dat er een onzichtbare montage heeft plaatsgevonden.

Polyurethaan is op dit moment een van de beste isolatie materialen in de bouw. Polyurethaan hardschuim rot en vervuild niet, heeft een hoge vormvastheid, is biologisch neutraal, elektrostatisch niet oplaadbaar en heeft een goed ademend vermogen. Diffusieweerstandsgetal is volgens DIN 4108 voor PUR µ = 39,1. Diffusieweerstandsgetal voor een Thermosteen plaat inclusief stenen µ = 64. Diffusieweerstandsgetal voor een Thermosteen hoekelement (verstevigd met Epoxy-hars) µ = 100. Dit betekent dat het systeem in zijn geheel vochtigheid naar buiten laat, terwijl de buitenste schil van keramische steenstrips voor de benodigde dichtheid tegen slagregens zorgt. Op grond van deze eigenschappen kan Thermosteen zonder ventilatie direct op de buitenwand gemonteerd worden. Vochtproblematiek komt niet meer voor, doordat het dauwpunt in het systeem zit.

Bouwhoogte

Voor een toepassing tot een gebouwhoogte van 22 meter is het Thermosteen systeem in Duitsland getest en goedgekeurd (ISOKLINKER GmbH Zulassungnr: Z-33.5-33) door het instituut voor bouwtechniek Berlijn. Toepassing op grotere hoogtes is mogelijk, echter dient er dan een windlast berekening gemaakt te worden om te bepalen met hoeveel ankers de elementen per m² bevestigd dienen te worden.

Garantie

Op het Thermosteen systeem wordt een product garantie afgegeven van 10 jaar, mits het systeem volgens de richtlijnen is aangebracht. Het is echter ook mogelijk om uw project onder te brengen bij Stichting Gevel Garantieplan. Op het object wordt dan een verzekerde garantie van 5 of 10 jaar afgesloten, waardoor u ten allen tijde schadeloos wordt gesteld. U bent er van verzekerd dat het product wordt aangebracht volgens onze voorschriften middels onafhankelijke controles op de bouw. Voor aanvang van de bouw wordt een projectadvies opgesteld hoe het project uitgevoerd dient te worden en deze wordt tevens door de onafhankelijke controleurs gecontroleerd. Zo bent u volledig ontzorgd en verzekerd van een kwalitatief correct uitgevoerde gevel.