Fugenleitsysteem

Thermosteen Fugenleitsysteem is dé lichtgewicht oplossing van isolerende gevelbekleding met een traditioneel stenen uiterlijk; uitermate geschikt voor toepassing in zowel renovatie als nieuwbouwprojecten. Bovendien is deze methode een praktische en snelle oplossing voor na-isolatie in bestaande bouw.

Het Fugenleitsysteem bestaat uit losse isolatieplaten, losse stenen en een speciale krachtige steenlijm, die in het werk verwerkt en met elkaar verbonden worden. De isolatieplaten bestaan uit EPS platen welke voorzien zijn van een voeg-geleidingsrail, waartussen de stenen geplaatst kunnen worden. Door deze rail (lagenmaat ca. 63 mm.) is het zakken van de stenen onmogelijk. Elke gewenste steen, dun gebakken of versneden uit een baksteen, kan in elk gewenst verband hierop toegepast worden.

Thermosteen Fugenleitsysteem wordt reeds lange tijd als gevelisolatie/afwerking toegepast. Het systeem heeft zich in deze jaren bewezen en wordt voortdurend doorontwikkeld naar de vraag in de markt. De buitenwand met metselwerk uiterlijk tegelijk gecombineerd met een hoogwaardig isolatie pakket. De elementen bestaan uit bv. rondom gebakken keramische steenstrips van 17 mm dik, die in het werk op een EPS plaat verlijmd worden, waarna deze één geheel vormen. De randen van de elementen zijn voorzien van een mes-en-groef verbinding die tijdens het monteren wordt volgeschuimd om een perfecte aansluiting te verkrijgen.

Voor renovatie, nieuwbouw en houtskeletbouw

Met het Thermosteen Fugenleitsysteem is het mogelijk om een probleemloze en betaalbare isolatie/afwerking te maken van nieuwbouw, renovatie en houtskeletbouw. Doorgaans is het zonder aanpassing van de fundering mogelijk om het Thermosteen Fugenleitsysteem direct op de ondergrond te bevestigen.

Objectbescherming

Thermosteen Fugenleitsysteem zorgt voor een duurzame bescherming tegen indringend vocht, is slagregen dicht en geeft geen problemen met condens vorming. Een groot gedeelte van schades in de bouw ontstaat door indringend water en vocht. Het dauwpunt bevindt zich in het systeem.

Verbeterde isolatie

Thermosteen Fugenleitsysteem 80 mm. verbetert bijvoorbeeld de isolatiewaarde van een kalkzandsteen wand van 240 mm. met een U-waarde van 0,70 naar 0,24 W/m²·K. Hierdoor ontstaat, bij een vrijstaande woning, een stookkosten-besparing tot 50%!

Thermosteen Fugenleitsysteem is een compleet warmte isolatiesysteem waarop u kunt vertrouwen. Met behulp van dit energiebesparende materiaal draagt u bij tot een belangrijke vermindering van het energieverbruik.

Overige eigenschappen

Het Thermosteen Fugenleitsysteem laat in zijn geheel vochtigheid naar buiten, terwijl de buitenste schil van keramische steenstrips voor de benodigde dichtheid tegen slagregen zorgt. Op grond van deze eigenschappen kan Thermosteen Fugenleitsysteem zonder ventilatie direct op de buitenwand gemonteerd worden.

Getest op kwaliteit. Uw garantie

Thermosteen Fugenleitsysteem is als productgroep, geproduceerd door Isoklinker GmbH, succesvol in zijn toepassingen. Zowel de lange productie-ervaring als de met zorg toegepaste hoogwaardige grondstoffen staan aan de basis van de kwaliteit. Aan de alsmaar toenemende eisen, gesteld aan de besparing op ons energieverbruik en de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, kan met Thermosteen Fugenleitsysteem tegemoet worden gekomen. Dankzij het (staats) toezicht en controle van de materialen kunnen wij de kwaliteit en toepasbaarheid garanderen.

Garantie

Op het Thermosteen systeem wordt een product garantie afgegeven van 10 jaar, mits het systeem volgens de richtlijnen is aangebracht. Het is echter ook mogelijk om uw project onder te brengen bij Stichting Gevel Garantieplan. Op het object wordt dan een verzekerde garantie van 5 of 10 jaar afgesloten, waardoor u ten allen tijde schadeloos wordt gesteld. U bent er van verzekerd dat het product wordt aangebracht volgens onze voorschriften middels onafhankelijke controles op de bouw. Voor aanvang van de bouw wordt een projectadvies opgesteld hoe het project uitgevoerd dient te worden en deze wordt tevens door de onafhankelijke controleurs gecontroleerd. Zo bent u volledig ontzorgd en verzekerd van een kwalitatief correct uitgevoerde gevel.