Scroll
Plaats

Oosterhout

Werkzaamheden Renovatie 324 appartementen
Omgeving Paterserf
Uitvoering 2018-2019

Opdrachtgever: Zwaluwe Prefab

De huidige gevel was voorzien van glazen gevelbeplating welke losraakten van de gevel en naar beneden vielen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken voor de bewoners en de bouwtijd te bespoedigen, is er voor gekozen om de gevels uit te voeren in HSB prefab gevels. De HSB wanden worden in de prefab fabriek voorzien van de kozijnen inclusief beglazing en gemonteerde en gevoegde Thermosteen-elementen. Volledig kant- en-klaar worden deze naar de bouwplaats getransporteerd waarna deze in het werk gehesen en gemonteerd worden. Na het aanbrengen van deze elementen is de gevel direct klaar.

De gevels zijn digitaal ingemeten, waarna deze qua maatvoering geoptimaliseerd zijn naar prefab elementen. De kozijnafmetingen zijn afgestemd op de maatvoering van de Thermosteen-elementen. De kant-en-klare prefab gevels worden mechanisch verankerd aan betonnen binnenblad. Aluminium zetwerk dekt de bevestigingen af.

Door deze vernieuwing voldoen de woningen weer aan de energetische normen en kunnen deze woningen weer jarenlang geëxploiteerd worden.